You Should Know Yangın Çıkış Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut balans kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Hangi örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, bünyenın tasarruf klası kadar faktörler kuvvetli olmaktadır.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı lokum özelliği sayesinde alevlerin arama altına düzenınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Gücvenliğiniz dâhilin yangın bapsı behemehâl olmalıdır. Yeni yapım projelerinde ıztırari olan sistemler külüstür apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş pazari örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size olgun verecektir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yukarıda Yangın Kapısı mevzi düzlük kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

 Bir dokumada yahut katlarında kâin her kullanıcı kucakin, gayrı kullanıcıların tasarrufında olan odalardan yahut mekânlardan cereyan etmek zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa veya çışitalara doğrudan muvasala esenlanması gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı alelumum 60 dakika, B derslikı bir yangın Yangın Kapısı kapısı ise 30 dakika süresince yangına Yangın Kapısı karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı; isim sağlamlığını koruyup yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Montaj: Yangın bapsı, esaslı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlamışsa hariçya, dışarıdan kafalamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Door and Store olarak sertifikalı olan yangın baplarımız Toki ve itfaiye aracı onaylıdır. Stoklarımızda amade yangın bapları ile müstacel yangın kapısı temin edebilirsiniz. Aynı gün teslim yangın kapıları ile firmanızı devrisi güne hazırlamış olursunuz.

Report this wiki page